HTML

Csigatartó-kerítést újítottak fel

2013.08.15. 11:22 Hargita Nándor 1 komment

A Komjádi uszodával szemben, az Árpád fejedelem út után, a HÉV és a Slachta Margit rakpart között fut az Eurovelo 6-os kerékpár út egyik budapesti szakasza.

A HÉV-től egy régi, romos kerítés választja el, ami sok helyen hiányos, elbontották egy-egy szelvényét a HÉV síneken átkelők, a többit marja a rozsda. A poszt nem erről a kerítésről szól.

A kerékpárút másik oldalán ugyanis van egy másik kerítés, ami egy vékony zöld sávot véd a kerékpárosoktól. Ennek a több száz méter hosszú, de csak néhány méter széles füves sávnak nincs különösebb funkciója, kicsivel északabbra amikor a bringaút kimegy a rakpart mellé, akkor a bringaút és a HÉV között egy kutyafuttatót véd egy hasonló kerítés, a Margit hídi HÉV megálló és az Óbuda gate között viszont - ahogy az alábbi képen is látszik - nincsen semmi, csak gaz és fák.

darthwalk: Csigatartó kerítés

Mindig is bosszantott ez az értelmetlen kerítés, pláne tavaly, amikor elkezdtek kidőlni az oszlopai, rá a bicikliútra, felpöndörödött a drótsövény, stb, így örültem, mikor idén nyár elején egyik reggel láttam, hogy elkezdték szétszedni. Végre elpusztítják! De nem. Felújították, gondolom az illetékes önkormányzat.

Masszívabb rács került rá, tájékoztatók, hogy hány méterenként lehet átjárni rajta, ha valaki le akarna ülni a Slachta Margit rakpart forgalmát nézni. Ez pár hónapja történt, azóta már páran átmásztak rajta, a rugalmatlan drótsövény megtört, ronda lett.

Ma reggel, a rég várt eső után felfedeztem a kerítés értelmét. A drótkerítés megtelt csigákkal! Több száz, sőt, több ezer csigának nyújt menedéket a minden más funkciót nélkülöző kerítés - így visszatekertem és készítettem néhány képet erről a különleges rezervátumról.

darthwalk: Csigatartó kerítés

Az a sok kis fehér pötty, mind-mind apró kis csiga

darthwalk: Csigatartó kerítés

Címkék: csiga kerítés rezervátum minekvan csigatartó kerítés

A bejegyzés trackback címe:

https://hargitanandor.blog.hu/api/trackback/id/tr155461666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmpeter 2014.05.21. 10:47:29

A lehajlások nem az átmászástól vannak, hanem a lekaszált füvet egyszerűbb volt a kerítés felett átemelni a kerékpárúton lévő teherautóra.
süti beállítások módosítása