HTML

Ha az állam megépíti a mobilgátat, vajon a magántőke megemelné-e a Római színvonalát, ahogy a hoteles állítja?

2013.02.22. 11:13 Hargita Nándor Szólj hozzá!

Hoteles a Római parti gátgate-ről

A hotelesnek nyilván érdeke a mobilgát, hiszen a Dunát nem érdekli, hogy a hotelje jogilag nincsen ártéren. Ennek megfelelően lobbizik is érte, de:

  • Közben állítja, hogy ők megoldották az árvizi védekezést. Tehát önzetlenül cselekszik?
  • Állítja, hogy mobilgát nélkül a Római part tönkremegy, elrohad, komoly fertőzésveszélynek van kitéve. Mint ahogy eddig is. Ami úgy tűnik nem volt probléma.
  • Ha lenne gát, lehetne fejleszteni bicikliutat, világítást, wc-ket, kulturáltabb környezetet. Pedig úgy tűnik, így sem rossz az infrastruktúra, tömegek látogatnak ki.

Biztosan lehet ezt még szebbé tenni - lásd Kopaszi gát - kérdés, hogy mi ennek az ára? Ha az állam az ártéri erdők helyére árvízvédelmet építene, akkor a magántőke felépítené-e a Kopaszi 2-t a Rómaira? És ha igen, megmaradna-e az a varázsa ami miatt kijárnak oda sokan hekkezni és fröccsözni?

Címkék: árvízvédelem római part ártér

A bejegyzés trackback címe:

https://hargitanandor.blog.hu/api/trackback/id/tr285098081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása