HTML

1 Exabyte - Facebook photo cold storage

2013.01.28. 11:54 Hargita Nándor Szólj hozzá!

1 Exabyte - Facebook photo cold storage

A Facebook lelkes támogatója az Open Compute projektnek és nagy szüksége van egy újfajta flash tárolóra, ahol a régi képeidet tárolja. A képekre érkező forgalom 82%-a a képek 8%-ra érkezik, a többit elraknák mélyebbre egy cold storage-ba, ahol nagyrészt alszanak a diskek, csak akkor kapcsolnak be, amikor valaki lehívja azt a képet.

Ha mindez HDD helyett SSD-n lehetne, akkor még tovább csökkenthető lenne az energiafelvétel - írja a Wired

Egyéb szórakoztató adat: 2 petabyte fér el egy rack-be - ez 8x nagyobb adatsűrűséget jelent, mint a szokásos, de nyugodtan rakhatnak ennyi vinyót egymás hátára, mert úgyis alszanak nagyrészt - a rack-ekből 10 gigabit, az adatközpontból 40 gigabit megy kifelé.

A képeket az adatokat Reed-Solomon hibajavítással látják el, így egy node kiesésénél könnyen összerakható újra az adott fotó..

Címkék: facebook fotótár exabyte cold storage reed solomon

A bejegyzés trackback címe:

https://hargitanandor.blog.hu/api/trackback/id/tr375048353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása